Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sztárok

Selena Gomez: selena.jpg

Élete

Selena Marie Gomez színésznõ és énekesnõ, 1992. július 22-én született Grand Prairie-ben, Texas államban, az USA-ban Mandy Cornett és Ricardo Gomez gyermekeként. Apukája mexikói, anyukája félig olasz. Szülei 5 éves korában elváltak, és Selena egyetlen gyermekként az édesanyjával maradt. Aki 2006-ban újraházasodott és Brian Teefey felesége lett. 2009-ben egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a színészet iránti érdeklődése akkor kezdődött, amikor az anyukája színházi darabokban játszott és látta, hogyan próbál. 2010-ben szerezte meg középiskolai diplomáját.

 

 

Karrier

Gomez 7 évesen elkezdte építeni színészi karrierjét. Első szerepét 2002-ben a Barney & Friends című gyereksorozatban kapta, ahol Giannát játszotta. 2003-ban egy kisebb szerepet kapott a Spy Kids 3-D: Game Over filmben. 12 éves korában a Disney fedezte fel egy tehetségkutató versenyen. Eleinte olyan sikeres Disney-sorozatokban kapott vendégszerepet, mint a The Suite Life of Zack & Cody és visszatérő szereplő lett a Hannah Montanaban. 2007-ben elindult saját sorozata a Wizards of Waverly Place, melyben az egyik főszereplőt Alex Russot alakítja.

Első olyan filmje, melyben a főszereplőt játssza 2008-ban készült el Another Cinderella Story címmel, ami a 2004-es Hilary Duff film folytatása. A filmben ráadásul énekel és táncol is. 2009-ben a Princess Protection Programban barátnőjével, Demi Lovatoval játszik együtt. Még ebben az évben a Sears Arrive Lounge ruhákkal foglalkozó márka és a Borden Milk tej reklámarca lett. Augusztusban bemutatták a tévében a Wizards of Waverly Place: The Movie filmet. Szeptember 29-én pedig a boltokba került első nagylemeze Kiss & Tell címmel. Az elsõ héten 66 000 példányt adtak el belõle, ezzel pedig az U.S Billboard 200 listán a 9. helyen debütált. 2010. március 5-én pedig bejelentették, hogy az album aranylemez lett. 2009-ben ráadásul még a Wizards of Waverly Place nyerte el a legjobb gyermekműsornak járó Emmy-díjat is.

2010 nyarán jelent meg Ramona and Beezus című családi filmje. Augusztus 1-jén került a boltokba saját ruhakollekciója a Dream Out Loud. Szeptember 28-án pedig napvilágot látott második albuma A Year Without Rain címmel. A beharangozó dal, a Round & Round már júniusban megjelent, melynek klipjét Budapesten forgatták. A Monte Carlo című film - amit részben Budapesten is forgattak - pedig 2011 februárjában debütál az amerikai mozikban. Illetve tárgyalások folynak a WOWP: The Movie 2. részének elkészítéséről is. 2011 Márciusában jelent meg a Who Says című videóklippje.

 

 

Magánélete

12 évesen kezdett el hordani egy "tisztaság gyűrűt", ami nagy divat a fiatal sztárok körében. 2008-ban Nick Jonas volt a barátja, majd a pletykák szerint 2009-ben összegabalyodott Taylor Lautner színésszel. 2010 Augusztusában az a hír terjedt, hogy összejött Mark Salling színésszel, majd 2011-ben a nála 2 évvel fiatalabb Justin Bieberrel kezdett el járni.

Érdekességek

- Jó barátja Taylor Swift és Demi Lovato.
- Selenának van egy állatmenhelyrõl megmentett kutyája, akit Chip-nek hívnak.
- Szeret gördeszkázni, szörfözni és táncolni.
- Kedvenc elõadói a Paramore, Christina Aguilera, Fall Out Boy és a The Jonas Brothers.
- Szereti a csokit, kedvenc édességei a Snickers és a Good & Plenty.
- Kedvenc pizzája sajtos, gombás.
- Selena nagy rajongója Lady Sovereignnek, Johnny Deppnek és Rachel McAdamsnek.
- Szerepel a Jonas Brothers "Burning Up" c. klipjében.
- Az anyukája 16 évesen hozta világra Selenát.
- Nevét egy tejanoi énekesnõ Selena Quintanilla Perez után kapta.
- Selena a világ legfiatalabb UNICEF-nagykövete.
- Imádja a converse cipőket

Díjak

2009 ALMA Awards - Legjobb színésznő - WOWP
2010 BLIMP Awards - Legjobb színésznő - WOWP
2009 BLIMP Awards - Legjobb színésznő - WOWP
2009 Teen Choice Awards - Legjobb színésznő - Princess Protection Program
2009 Young Artist Awards - Legjobb színésznő - Another Cinderella Story

 

miley.jpgMiley Cyrus:

Életrajz

Miley Cyrus Franklinben, Tennesseben, Nashville külvárosában született 1992. november 23-án. Apja Billy Ray Cyrus, híres country énekes, anyja pedig Leticia "Tish" Cyrus. Öt testvére van. Két lány, Noah és Brandy, továbbá két fiú testvére, Trace és Braison, és van egy féltestvére is Cody. Miley igazi neve Destiny Hope, mert a szülei azt gondolták, hogy az életben sokra viszi majd. Becenevét onnan, kapta, hogy sokat mosolygott, így a Smiley szóból lett a Miley. 2008 január 29.én végleg átiratta a nevét Destiny Hope Cyrusról Miley Ray Cyrusra.
A 'Ray' édesapja középsõ neve, az iránta érzett tiszteletbõl vette fel. Keresztmamája Dolly Parton, híres country énekes.
Jó barátságban van a Hannah Montana beli színésztársaival, Emily Osmenttel és Mitchel Mussoval.
Jóban van még Ashley Tisdale-lel, Vanessa Hudgens-szel és Brenda Songgal is.
Az Oprah Winfrey Showban elárulta, hogy példaképe Hilary Duff és nagyon felnéz rá.
Miley 2006 és 2007 közt járt Nick Jonas-szal, majd 2007 decemberében szakítottak. 2008 nyarától 2009 májusáig Justin Gastonnal járt. 2009 május és 2010 novembere közt Liam Hemsworth volt a párja, akivel a The Last Song forgatásán ismerkedett meg.

Karrier

Az elsõ szerepe 2003-ban volt, apja mellett játszott a Doki c. tv sorozatban. Még abban az évben a mozivásznon debütált a Big Fish (Nagy Hal) címû filmben amiben Ruthie-t alakította. Majd Rhonda Vincent 'If Heartaches have Wings' klippjében szerepelt. Szerepelt a Colgate Country Showdown-ban, édesapjával Billy Ray Cyrus-szal. Még csak 12 éves volt, amikor elõször énekelt apukájával a színpadon.
Aztán jött a nagy áttörés, a Hannah Montana.
2006. június 22-én élõ koncertet adott, a floridai Disney World-ben, Hannah Montanaként, majd a The Cheetah Girls nevû trióval indult koncertkörútra.
2006. október 24-én megjelent a Hannah Montana soundtrack-je, ami több hétig vezette a különbözõ zenei listákat.
2007. június 26-án megjelent a következõ lemez, mely a Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus nevet viseli. Erre az albumra Miley nyolc dalt is írt.
A Disney piacra dobott Hannah Montana ruhákat, és kiegészítõket, amiknek a tervezésében Cyrus is közremûködött. Szerinte ezek nem nevetséges jelmezek lettek, hanem olyan ruhák, amiket Hannah és a barátai is szívesen hordanak.
2007. okt. 18-án indult útjára a Best of Both Worlds Tour, St. Louis, Missouriból, és 2008. jan. 9-én New Yorkban ért véget.
2007 december 17-én debütált elsõ önálló klippje, a Start All Over.
Elsõ önálló albuma 2008 július 22-én jelent meg Breakout címmel, ami Miley elmondása szerint megmutatja az igazi érzéseit a zene iránt.
2009-ben a Bolt c. animációs filmje a Golden Globe-on és az Oscaron is jelölt volt. 2009 március elején jelent meg életrajzi könyve 'Miles To Go' címmel.
Áprilisban debütált a mozikban a Hannah Montana: The Movie c. film, ami már az elsõ hétvégén hatalmas kasszasiker lett.
2009-ben fejezte be a Hannah Montana harmadik évadjának forgatásait, de a Disney felajánlotta a negyedik évadot is, amivel a sorozat véget is ért 2011 elején.
Június elején 2 hónapra Savannah-ba utazott, hogy leforgassa új filmjét a The Last Songot, ami 2010 áprilisában kerül a mozikba.
Augusztusban került az amerikai Walmart üzletek polcaira Miley és Max Azria közös ruhakollekciója. Ennek alkalmából jelent meg augusztus 31-én a The Time of Our Lives címû kislemez 7 dallal.
2009 szeptember 14-én indult turnézni a Metro Station-nel az USA-ban. A turné neve "Wonder World" és 2009 végén Angliában és Írországban is felléptek.
2010-ben a Hannah Montana negyedik és ezzel egyben befejező évadát forgatta le Hollywoodban. 2010 júniusában jelent meg 4. albuma "I Can't Be Tamed" címmel.
Következő filmje LOL: Laughing Out Loud címmel 2011. áprilisában kerül a mozikba.

 

demilovato3.jpg Demi Lovato:

Magánélet

Demi Lovato 1992. augusztus 20-án született Dallasban, Texas államban. Spanyol, ír és olasz vér csörgedezik az ereiben. Két lánytesója, név szerint Dallas, aki szintén színész és énekes, öt évvel idõsebb Deminél. Madison, a fél testvére, tíz évvel fiatalabb mint Demi. Édesanyja Dianna Hart, apja Patrick Lovato. A férfi 1994-ben Új-Mexikóba költözött, miután elvált Demi anyjától. Apa és lánya 2008 februárjában négy év kihagyás után újra találkoztak, mikor Demi meglátogatta apját. A Grapevine-Colleyville Independent School District iskolába járt, ahonnan a Cross Timbers Middle Iskolába ment, ahol három éven keresztül énektagozatos osztályba járt.
Ellen DeGeneres showjában bevallotta, hogy hetedikes korában sokat bántották az osztálytársai és egy nap odáig fajult a dolog, hogy kénytelen volt magántanulóként folytatni tanulmányait.
Régebben sok metál zenét hallgatott, ami az akkori lelkiállapotának megfelelt, de mostanában már vidámabb zenéket hallgat, amik inspirálják a dalírásban.
Egy ideig járt Miley Cyrus bátyjával, Trace Cyrus-szal, akivel 2009 júliusában szakítottak. Sokszor próbálták már összeboronálni Joe Jonas-szal közös filmjük után, végül Demi 2010. március elején bevallotta, hogy együtt vannak Joe-val, két hónap után azonban szakított a pár.
2010 októbere végén Demi-nek félbe kellett hagynia a Camp Rock turnét lelki és fizikai állapotának kezeltetése miatt. Mint utóbb kiderült, bulimiával és depresszióval küzdött 10 éves kora óta. 2011 január végén visszatért Los Angeles-be, ahol azóta is jár még kezelésekre evési rendellenességei is lelki problémái miatt. Februárban egy személyes videóüzenetben köszönte meg rajongói támogatását a nehéz időszaka alatt is, hálája jeléül a két csuklójára tetováltatta külön-külön a "Stay Strong" vagyis "Maradj erős" szavakat.

Karrier

Demi 6 évesen kezdett el színészkedni, amikor megkapta az elsõ fõbb szerepét, Angela-t játszotta a Barney & Friends-ben. Ahogy telt-múlt az idõ, Demi elkezdte építeni az énekesi karrierjét, és vendégszerepet kapott a Prison Break-ban, a Split Ends-ben és a Just Jordan-ban. 2007 januárjában megkapott egy fõbb szerepet a Disney Channel egyik sorozatában a As the Bell Rings-ben, ahol Charlotte Adams-ot játszotta. Demi szintén fõszerepet játszik a Disney Channel Original filmjében a Camp Rock-ban, aminek premierje 2008 június 20.-án volt az USA-ban.
Demi énekes dalszövegíró és zenész, és nem utolsó sorban 11 éves kora óta játszik gitáron és zongorán. Jó barátja a Jonas Brothers-nek, akik szintén írtak dalokat Demi debütáló albumára, az USA Today napilap tudósítása szerint.
2008-ban Puerto Ricóban forgatta legújabb filmjét, a Princess Protection Program-et, amiben legjobb barátnõjével, Selena Gomezzel játszik együtt. Persze a zenét sem hanyagolja el, 2008.szeptember 23.-án került a boltokba bemutatkozó albuma a Don't Forget, amit a floridai Miamiban vett fel. Az album készítésébõl Jonas-ék is kivették a részüket, 11 szám megírásában segítettek Deminek.
2009 februárjában indult a Disney Channelen Demi sorozata, a Sonny With A Chance. Idén nyáron indult elsõ saját turnéjára Amerikában, elõtte július 21-én pedig megjelent második albuma Here We Go Again címmel.
Az új lemezen Demi szerint érezhetõ John Mayer iránti rajongása, valamint Jon McLaughlin és William Beckett munkássága is inspirálta az elkészítésében.
2009 õszén forgatta le a Camp Rock második részét Kanadában. A film 2010 őszén debütált világszerte a Disney csatornán.
Harmadik lemeze 2011 nyarára várható, Demi állítása szerint erős stílusváltáson ment keresztül az utóbbi időben, ezért a tőle megszokott rockos hangvételt most R&B-sebb dalokra cseréli.
2011 márciusában hivatalosan is bejelentette, hogy kilép a Sonny with a Chance c. sorozatból, hogy saját magára és zenei karrierjére tudjon koncentrálni.

 

 

eder-krisztian-1202.jpgÉder Krisztián - SP

Élete:
Már gyermekkorától kezdve szorosan kapcsolodott a zenéhez, 8 évig tanult zongorázni és énekelni. Sok-sok stílus és zenei irányzat után döntött R'n'b/Hip-Hop zenénél. Két barátjával kiegészülve, dalokat csináltak a saját maguk szórakoztatására. Késõbb még ketten csatlakoztak és így alakulkt meg a Helyszínelõk nevû formáció. A bandának egy kislemeze készült el és volt pár fellépésük is, de 2005-ben megszünt.

Zenei Karrier:
A formáció feloszlása után SP szólókarrierbe kezdett. Készült egy 5 számos maxilemeze és hozzá egy alacsony költségvetésû internetes videoklip is Kérlek hogy címmel. Ez a szám jelentette SP-nek az áttörést.

Ezt követõen csinálta meg elsõ nagyobb, 13 számos albumát amin olyan nevek közremûködtek mint Siska Finuccsi vagy éppen Fankadeli. Ehhez az albumhoz is készült egy alacsony költségvetésû videoklip a Holnaptól címû számból.

2007 végén SP-t megválasztották az év Hip-Hop felfedezettjének, ami elég nagy elismerés volt a fiatal rappernek. Késõbb az Animal Cannibals által rendezett I'ts Right Hip-Hop Jam-en is 3. helyezést ért el. Ennek is köszönhetõen bevették egy hazai underground labelbe, a Mideastouch crew-ba, ahol olyan nevek vannak jelen mint például Pixa, a Hõsök vagy éppen Fluor Filigran. A fordulópont azonban 2008 júniusára köthetõ. SP elkészítette élete elsõ, önálló albumát Standard címmel, Pixa közremûködésével.

Az elsõ kislemez az Állj meg címû számból készült. A szám és a hozzá készült klip nagyon sikeres lett, által, VIVA TV slágerlistáján a 2. helyet érte el. Az album rendkívül jó kritikákat kapott a hazai újságoktól és webmagazinoktól.

SP-t több hazai nagykiadó is megkereste lemezszerzõdéssel, de az õ választása A végsõ választás egy új, hazai kiadóra esett Bedlam Records-ra. A kiadó Papp Gergely kezében van és olyan neveket sorol maga köré mint Pixa, Deeja, Papa Jo, Hybrid és a V.S.O.P..

A második kislemez SP Kérlek hogy címû számának feldolgozása. A szám címe Kérlek hogy II és október 2-án debütált a VIVA TV-n
2009. június 4-én SP történelmet írt a VIVA Cometen, ugyanis megnyerte mindkét díjat, amiben jelölték (Legjobb új elõadó, Legjobb férfi elõadó). Ilyen még sem elõadónak, sem csapatnak nem sikerült eddig a Cometen.

2009. augusztus 29-én jelent meg SP negyedik albumának elsõ videoklipje, mely a Kép Maradsz címû számából készült.

2009. november 30-án (SP 21. születésnapján) jelent meg SP harmadik albuma SPECIAL címmel, mellyel első alkalommal került fel a Magyar Albumeladási Listára. Ez az albuma eltér az előzőektől, mivel nem Rap album, hanem inkább Dance/Pop stílusú és az eddigi számos közreműködéssel ellentétben csak egy duett hallható rajta, mely a Megasztár 4. szériájából ismert vietnami származású R&B énekesnővel, Hiennel készült. Az albummal párhuzamosan megjelent egy riportkönyv, mely az énekessel készült és az SP-ről szóló történeteket és fényképeket tartalmaz.

2010. március 4-én jelent meg a Special másik videoklipje, amelyet a Ne add fel című számhoz forgattak. A dalhoz készült egy angol nyelvű videoklip is, melynek a címe Take Me Back. A videoklipben a Kép maradszhoz hasonlóan párhuzamosan egy történet és egy tánckoreográfia látható, amiben SP ismét a Bad Boyz együttes tagjaival táncol. A klipben SP egy vallatószobában van két vallatótiszttel, akiket Puskás Peti és Tóth Olivér alakítanak. A szobán kívül található Iszak Eszter, aki SP barátnőjét alakítja a klipben.

* 2007 – „It's Right! Hip-Hop Jam” 3. helyezés
* 2007 – HIPHOP.HU Zenedíj: „Az év felfedezettje”
* 2007 – „Az év hip-hop videoklipje” (Holnaptól) (Jelölés)
* 2009 - VIVA Comet - Legjobb Férfi előadó
* 2009 - VIVA Comet - Legjobb új előadó
* 2009 - BRAVO OTTO - Az év magyar felfedezettje (jelölés)
* 2009 - BRAVO OTTO - A legjobb magyar klip (Állj meg) (jelölés)
* 2010 - Fonogram-díj - Az év hazai felfedezettje
* 2010 - BRAVO OTTO - Az év magyar férfi előadója
* 2010 - BRAVO OTTO - A legjobb magyar klip (Kép Maradsz)
* 2010 - BRAVO OTTO - Bravo idol díj győztese
* 2010 - VIVA Comet - Legjobb férfi előadó
* 2010 - VIVA Comet - Legjobb videoklip (Kép maradsz) (jelölés)

Egyéb tevékenységei
Fotózás

SP az éneklés mellett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció Tanszékre jár, ahol fotóművésznek tanul. A zenével szerzett népszerűség következtében SP keresett divatfotós is lett. Munkakörébe tartozik a magazinfotózás (VJ Ada/Bánszki Adrienn, Zimány Linda) és az albumfotózás (Barbee - Popsztár, Lola - Lola 3). Saját albumborítóit is ő maga fotózza.
Rendezés

2010 elején SP rendezte a SPECIAL album 2. videoklipjét, a Ne add fel-t. A klip sikere után több felkérést kapott más előadóktól, hogy a soron következő videoklipjüknek is ő legyen a rendezője. Először a Megasztár 4. szériájában megismert Gitano Mosolyogj rám, majd a Csillag Születikben megismert Brasch Bence A szívem nem hátrál című dala videoklipjének volt a rendezője.
Twinset

2010. március 14-én a TYRA Clothing gondozásában került a boltokba SP első ruhakollekciója a Twinset.

 

barbee.jpgBarbee:

Bata Adrienn 1990. július 15.-én született Ózdon. Egészen kis kora óta minden vágya volt, hogy énekesnõ legyen. Pici kora óta tudatosan készült erre a pályára. Barbee felfedezése sem volt mindennapi. Jelenlegi menedzsere, Bognár Tibi az interneten talált a tehetségre egy videomegosztó oldalon, ahol egybõl kiderült számára: a fiatal lány erre a pályára született.

Elõször a Bravo Otto díjkiosztó gálán június 7-én mutatkozott be élõben a nagyközönség elõtt, egészen pontosan az IdiotSide nevû új zenekar 20 perces minikoncertjén belül.

Barbee elsõ albuma 2009. június 4-én jelent meg Popsztár címmel, melynek borítóját a rapper SP fotózta.

Bemutatkozó videoklipje még 2008-ban az Ébressz fel címû dalból készült. A dal zenei producere Rakonczai Viktor, a szöveget pedig Major Eszter írta. A dalhoz készült klipet Indián rendezte, aki többek között a Hooligans klipjeit is készíti. A videó igen népszerû lett a VIVA TV-n, a csatorna hivatalos slágerlistáján elérte az elsõ helyet.

Barbee második videoklipje novemberben jelent meg és a téli hangulatú Hógömb címû dalból készült. A dalhoz készült videoklip kedvéért Barbee korcsolyázni is megtanult. Annak ellenére, hogy a videoklip téli hangulatú még a téli idõszak végén is játszották a zenecsatornák, sõt a VIVA Chart-on is elérte a 10. helyet.

2009. január 14-én jelent meg Barbee elsõ "netes" klipje az Ámor nyila. A dalhoz készült videó kizárólag az internetre készült, de a nagy érdeklõdésnek köszönhetõen a VIVA TV is elkezdte játszani. 2009. április 30-án jelent meg az album negyedik videoklipje, mely a Szívtörõ címû dalból készült.

Barbee kedvencei:
*Könyv: Harry Potter, Lányok pácban, Stephen King Cujo
*Film: Bajos csajok, Szakítópróba, Los Angeles-i tündérmese
*Étele: spagetti, kínai csirke
*Itala: Pepsi Cola
*Együttese: Tokio Hotel, Paramore, Fall Out Boy
*Színésze: Chad Michael Murray
*Színésznõ: Hilary Duff, Olsen ikrek
*Énekes: One Republic, Justin Timberlake
*Énekesnõ: Fergie, Christina Aguilera
*Sport: röplabda, floorball
*Parfüm: Summer White, Puma Flowing

Elismerések/Díjak:
*2009 - VIVA Comet - Legjobb új elõadó (jelölés)
*2009 - BRAVO OTTO - Legjobb új elõadó (jelölés)

 

lolaa.jpgLola:

Lola 1988. augusztus 14.-én született Hatvanban. Édesanyja kiskorában elköltözött tõlük, ezért õt és nővérét édesapja és nagyszüleik nevelték fel. Lola 6-7 éves korában kezdett el énekelni még az általános iskolában, majd szolfézsórákra járt és zongoraleckéket is vett. Már kiskorában érdekelte a színészet, ezért tagja volt az iskolai színjátszó körnek és szavalóversenyeken is indult. Reklámfilmekben szerepelt és műsort is vezetett az egyik nagyobb TV csatornánál. Már 1996-ban fellépett a nagyközönség előtt, amikoris Lengyelországban próbálta ki magát egy gyermekfesztiválon, ahol 90 gyermek indult 3 kategóriában. Saját kategóriájában második helyezést ért el, ezzel egy lépéssel közelebb került álmaihoz. Lengyelországban többször is fellépett, aminek eredménye több dobogós helyezés és számos különdíj lett. Minden lehetőséggel élt, minden versenyt megpályázott, így jutott el a Magyar Rádión keresztül a környező országokban meghirdetett versenyekre, így például Szlovéniában, Montenegroban, Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában is énekelt. 1998-ban, mindössze 10 évesen, ötvenezer ember előtt énekelte el a Himnuszt az Atlétikai Európa Bajnokságon, amit a Népstadionban szerveztek.

Az új évezred elején alakult az énekes-táncos formáció, amivel Ditti néven, négy táncossal járta az országot különböző fellépések erejéig. 2001-ben jelent meg nagylemeze Ditti néven "Válaszra várok" címmel. 2002-ben egy súlyos hangszálgyulladás miatt fel kellett függesztenie az éneklést, de miután felépült, újult erővel vetette bele magát az énektanulásba; szorgalmasan tanárhoz járt, megismerkedett a komolyzenével. Ezután regionális versenyeken próbálta ki magát és egy alkalommal első helyezést söpört be jazz kategóriában. 2004-ben részt vett az I. Europop Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Könnyűzenei Fesztiválon, ahol jelen volt elsõ menedzsere, Bognár Tibor, és zenei producere, Rakonczai Viktor is. Ekkor jött az ötlet, hogy Dittiből valami újat csináljanak, így 2004-től már hivatalosan Lola névvel indult karrierje. Az első neki készült dallal, a Szerelemmel benevezett az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójába és a döntőben a nézők szavazatai alapján 5. helyezést ért el.

Első maxilemeze 2005 nyarán került a rádiókhoz Álomtánc címmel, a hozzá készült klip pedig a TV csatornákhoz. 2005 októberében került boltokba debütáló albuma szintén Álomtánc címmel. A dal sikeres volt, az ország megismerte Lolát. A Titokban álmodoztunk 2006 elején elhangzott a Tibor vagyok, de hódítani akarok című vígjátékban, második kislemeze Hallja meg a világ címmel hódított a VIVA slágerlistáján. A dal egyébként a Barátok közthöz készült, amelyben Lola két hétig szerepelt. Saját magát alakította, vagyis egy fiatal énekesnõt, aki megjelenésével alaposan felforgatta a Mátyás téri fiatalok életét. A Hallja meg a világ eredetileg nem szerepelt az Álomtánc albumon, ezért azt újra kiadták. Ekkor indult be Lola igazi sikersorozata, sorban gyűjtötte be a neves zenei magazinok és TV csatornák díjait: Popcorn 2005 kedvencei díj, Viva Comet 2006, Jetix Kids Awards, Bravo Otto 2006. A díjak eredményeképpen a TV műsorok rendszeres vendége és a zenei lapok állandó témája lett. Lola folytatta fellépéseit, majd leforgatta a klipet harmadik kislemezéhez, a Titokban álmodoztunkhoz. Az Álomtáncos zenei stílustól eltérő produkciókban is megmutatta magát; duettet énekelt például
Rácz Gergővel (Mélyen érzed) és hallható volt a Máté Péter emléklemezen (Ez majdnem szerelem volt).

Második nagylemezére sem kellett sokat várni, 2007 tavaszán már hallható volt a címadó dal a rádiókban. Az Élj a mának! című dalhoz készült klipben, aminek angol verziója is készült Say You Love Me címmel, Lola csókjelenetben is látható. A klip a VIVA Chart Show első helyén debütált, Lola pedig a Tokio Hotel előzenekaraként léphetett színpadra. Az album dalai rockosabbak lettek, mint az Álomtánc volt és Lola is új külsõvel, punkosabb, emosabb kinézettel hódított. Az albumról még két dal jelent meg, az angol nyelvű feldolgozás (Baby I Don't Care) és a Mozdulj már!, ami a youtube egyik legnézettebb hazai klipje. Az album szeptemberben arany minősítést kapott. A VIVA Cometen
Márkkal közösen lépett fel, Robbie Williams és Kylie Minogue közös slágerét, a Kidset adták elõ. Lola több cég marketingeszközévé is vált; ő ugyanis a Garrett magyarországi arca, a Coca Cola karácsonyi reklámfilmjének hivatalos zenéjét énekli (Ünnepelj ma velünk), az EA Games pedig Lola karaktert készített egyik legnépszerűbb játékához, a The Sims 2-höz, amihez az énekesnő simlish nyelven énekelte fel Mozdulj már! című slágerét.

2008-ban Lola első önálló nagykoncertjét tartotta a Petőfi Csarnokban, és a nagy sikerre való tekintettel ezt megismételte. Tavasszal ismét indult az Eurovíziós Dalfesztiválon A legszebb nap című dallal, a VIVA Cometen pedig egy
Madonna dalt adott elő. Ősszel az ORFK megbízásából indult a Tiszta fejjel projekt, melynek célja a diszkóbalesetek megelőzése. A kampányhoz dal és klip is készült, Lola mellett Völgyesi Gabi (Unique), Tóth Gabi, Gáspár Laci, Mark, AFC Tomi és Puskás Peti a közreműködők. Harmadik stúdióalbuma az év végén jelent meg Lola 3 címmel. A dalok vadabbak, szókimondóbbak, tempósabbak lettek, Lola pedig nőiesebb. Az elsõ klip a Ne szólj! című dalhoz készült, 2009 tavaszán pedig a Mama került a rádiókhoz és a TV csatornákhoz. Harmadik és egyben utolsó maxiként a harmadik albumról a Féktelen éj jelent meg.

2010 februárjában Lola egy Symbiennel közösen elkészített dallal (Callin') tért vissza, ami teljesen eltér a fiatal énekesnőtől eddig megszokott stílustól. Bár 2008 óta nem jelentkezett lemezzel, Lola életében nagy a pörgés; nem panaszkodhat, hiszen a szerelem is rátalált. Jelenleg Baronits Gáborral alkot egy párt, aki az énekesnő John the Valianttal közösen készített dalához, az Another Day-hez forgatott videoklipjében is szerepel. A 2010-es évet szakmailag is sikerrel zárta, hiszen decemberben kezdték el sugározni legújabb dalát és az ahhoz készült klipet. A Benned élek zeneileg és dalszövegileg is sokkal érettebb, mint az eddigi anyagok. A klip vegyes fogadtatásra talált, hiszen meglehetősen erotikusra sikeredett.

Érdekességek:
Kedvenc sorozat: Született feleségek, Szívek szállodája, Szökés
Kedvenc film: Twilight, Shrek, Skarlát betű, Leon a profi
Kedvenc könyv: Twilight, Harry Potter
Kedvenc színész: Gary Oldman, Antonio Banderas
Kedvenc színésznõ: Natalie Portman, Emma Thompson
Kedvenc énekes: Ákos, Robbie Williams, Szabó Leslie
Kedvenc énekesnõ: Mariah Carey, Cserháti Zsuzsa, Pink, Rihanna
Kedvenc együttes: Jonas Brothers, Good Charlotte, Sum41
Kedvenc étel: gyros, kínai édes-savanyú leves
Kedvenc ital: körte
Kedvenc szín: kék
Kedvenc virág: sárga és kék rózsa


szandy2.jpgKlajkó Szandy (Ultrapop):

1989.08.21.-én születtem az Oroszlán jegyében.Kiskorom óta nagy szerepet játszott az életemben a zene és a tánc szeretete. Nagy kedvencem Justin Timberlake táncban és a zenében egyaránt amúgy mindenevő vagyok a művészi elborúlt kicsit érdekes furcsa dolgokat igazán kedvelem. :) Imádom a színpadot és, hogy átadhatok magamból egy darabot azzal amit előadok. 1998-ban kezdtem el táncolni egy akkoriban igen neves Hip-Hop tánciskolában ahol 8 évet töltöttem első saját csoportom 15 éves koromban kaptam, kis iskolásokat tanitottam illetve oviskat. Sok táncversenyen vettem részt akkoriban csapatban versenyeztem inkább aztán 2005-ben a VivaTv Táncreakció című műsrának döntőse illetve különdíjasa lettem. Ezután több egyéni táncversenyen is részt vettem illetve tanitványaim is és igen jó eredményekkel szerepeltek. Nem sokkal később csatlakoztam a Jamlandhez 2006-ban. Az első táncsulit Pesterzsébeten kezdtem aztán a csapatot az onnan nem messze lévő soroksári Művházba költöztettük. Most Barbee Tánciskoláját vezetem a Boráros térnél! A Jamlandben táncolom de e mellett sok más munkában is működtem és müködöm folyamatosan közre.Táncos illetve énekes produkciókban egyaránt. :)

 ,,Ha Szívből Táncolsz Te Leszel A Legjobb!" :)

 

fluor-filigran-0423.jpgFluor:

Életrajz

Karácson Tamás azaz Fluor Filigran 1987. augusztus 5-én született Székesfehérváron.

Van két testvére : öccse Viktor és húga Viktória.

Művésznevének eredete: még régebben adta neki egy haverja freestyelozás közben a Fluorid nevet, majd késöbb Tomi leröviditette Fluorra, a Filigrant meg csak úgy szimplán tetszésből illesztette utánna. De legtöbben csak Fluornak hívják, mert ezt könnyebb megjegyezni.

Jó barátságban van többek közt Baranyai Dániellel a.k.a. Ecküvel, aki a Hősök együttesben rappel. SP-vel aki amióta Tomi Budapestre költözött a lakótársa is.El is készítették nagysikerű közös számukat a Partyarcot mely meghozta neki a hírnevet.

Aztán szerepelt a Stáb a Balatonon című műsorban a Viva tv-n és ott aki még nem ismerte láthatta hogy tényleg egy igazi partyarc:)

Ezzel együtt aztán beindult a szekér és mostmár számos műsorban láthatjátok  Fluort a viván.

És ha ez még mindig nem lenne elég akkor Ustream-on is fel-fel bukkan hogy személyesen megoszthasson velünk mindenféle fontos infót és kicsit együtt szórakozzon velünk...:)

 

avril-lavigne-what-the-hell-premiere.jpgAvril Lavigne:

Avril Ramona Lavigne (ejtsd / evril levin /, született 27 szeptember 1984) kanadai énekes-dalszerző, divattervező, színésznő. Bellevilleben (Kanada) született, de fiatal korának legnagyobb részét Napanee-ben (Kanada)töltötte.Már 15 évesen fellépett Shania Twain-el, és nem volt még 16 mikor aláírta első szerződését az Arista (ma RCA Records) kíadóval.A producer Antonio "L.A." Reid felajánlotta neki segítségét, azt ígérte neki hogy hozzásegíti egy-két sikeres albumhoz.

17 éves volt (2002ben), amikor megjelent az első lemeze a Let go, amellyel egycsapásra berobbant a nemzetközi zenei piacra.Az első lemeze a legfiatalabb női előadóvá tette aki elérte az 1. helyet a lemezeladási listán az Egyesült Királyságban, az album négyszeres platinalemez lett, több mint 16 millió példányt adatak el belőle világszerte, az Egyesült Államokban több mint 6 milliót.
A legsikeresebb szám az albumról a "Complicated" lett amely számos ország slágerlistáját vezette sokáig, ahogyan az egész album is az eladások listáját.
 

Második albuma az "Under My Skin" 2004-ben jelent meg, ez az albuma már az amerikai Billboard 200-as lista vezetője is volt, összességében több mint 10 millió példányban kelt el világszerte.

A harmadik nagylemeze a Best Damn Thing 2007-ben jelent meg.Ez az album is számos országban vezette a lemezeladási listákat, és dalai főleg a Girlfriend a slágerlistákat. A Girlfriend c. kislemez már az ötödik ( Complicated, Sk8er Boi, I'm with you, My Happy Ending és a Girlfriend) olyan kislemeze volt Avrilnek amely a Billboard Hot 100 listán az élen volt. Avril Lavigne már több mint 30 millió! albumot adott el eddig világszerte, amely döbbenetes szám egy ilyen fiatal előadótól. Billboard listán Avril Lavigne a top 10 pop művész között van a "Best of 2000-es évek" listában, és ő 28. az összes lemezeladások listáján a világon.
 

A negyedik stúdió albuma, Goodbye Lullaby hamarosan megjelenik, a rajongók már nagyon várják hiszen 3 év telt már el a Best Damn Thing óta.
 

Avril több fronton is kiprobálta magát a zenei pálya mellett, filmszereplésekkel, szinkronizálással és ruhatervezéssel is foglalkozik. Szinkronizált a Túl a sövényen című animációs filmben még 2006-ban, játszott a Fast Food Nation és a The Flock c. filmben is, valamint 2008-ban saját tervezésű ruhákat adott ki Abbey Dawn néven. 2009-ben kiadta az első parfümjét a Black Start, amit a Forbidden Rose nevű illat követett a sorban.

 Magánélete:
2006 júliusában hozzáment feleségül a Sum 41 Énekes-gitárosához, Deryck Whibleyhez. A házasság kicsivel több mint 3 év után válással végződött, de a különválás után is barátok maradtak, sőt mi több Whibley segítette a közelgő negyedik albumának munkálatait és az "Alice" c. számot, -amely a Tim Burton által jegyzett Alice Csodaországban c. film betétdala volt- szintén közös projekt volt.
Jelenleg párkapcsolatban él Brody Jenner amerikai színésszel.

 

lady-gaga-0326.jpgLady Gaga:

Joanne Stefani Germanotta (1986. március 20.) mûvésznevén Lady GaGa egy amerikai énekesnõ és dalszövegíró. 2008. április 8-án jelent meg elsõ dala amely a Just Dance címet kapta. A Miss Universe 2008 vietnámi döntõjében meghívott elõadó volt.

A new yorki Yonkersben született, olasz szülõk gyermekeként. Szülei Joseph és Cynthia Germanotta. Olasz származású, van egy lány testvére. A katolikus Convent of the Sacred Heart School-ra járt, melyen Nicky és Paris Hilton is megfordult. Kislányként Cyndi Lauper és Michael Jackson volt a kedvence. 4 éves korára már tudott zongorázni. Tanulmányait a Juilliard School-ban kezdte, később átment egy román katolikus magán iskolába. A középsikolában nagyon szorgalmas és fegyelmezett volt, társai különcsége miatt kigúnyolták, így elmondása szerint sosem tudott beilleszkedni. 17 évesen felvételt nyert a new york-i Tisch School of the Arts-ba, ahol zenét tanult, de karrierje miatt nem fejezte be.

A Geelong Side clubban kezdett el énekelni. 2006-tól Rob Fusari producerrel kezdett dolgozni, tõle kapta mûvésznevét is, mely a Queen Radio Gaga c. slágerén alapszik. 2007 elején az Interscope szerzõdtette, mint dalszövegíró. Akonnel társult. Ezután Lower East Side DJ-vel dolgozott együtt, aki segített kialakítani a stílusát. 2007 augusztusában megjelent a Lollapalozzában.
2008. április 8-án adták ki elsõ maxiját Just Dance címmel, NO5 lett a Hot 100-ban. 2008. október 28-án kiadta a The Fame c. albumát. 2008 decemberében bekerült a BBC Sound of 2009-be. 2009 májusáig a Pussycat Dolls-szal turnézik. 2009. január 12-én jelentette be, hogy saját turnét fog kezdeni The Fame Ball Tour névvel, amit Dylan George Jeans szponzorál. 2009. február 8-án Grammy díjra jelölték a legjobb dance zeneszám kategóriában, de végül a Daft Punk nyert. 2009. február 18-án fellépett a BRIT Awadson a The Killers együttes frontemberével Brandon Flowerssel és a Pet Shop Boyssal. 2009-ben a MuchMusic Video Awards a Legjobb nemzetközi videó kategóriában nyert a Poker Face c. videójával. Ugyanebben az évben a Video Music Awards-ön a következõ kategóriákban nyert: Az év videója (Poker Face), A legjobb új elõadó, Legjobb videó, Legjobb pop videó (Poker Face) és Legjobb rendezés (Paparazzi). 2009. november 23-án jelent meg The Fame Monster c. albuma. 2009. december 11-én Erzsébet királynőnek énekelte a Speechless c. számát.
2010. január 14-i koncertjét törölnie kellett egészségügyi gondjai miatt, az énekesnő túlhajtja magát, rajongóinak a maximumot akarja nyújtani, ezért 100%-osan a munkájára koncentrál. 2010. január 31-én megkapta első Grammy awardjét. 2010. március 19-én GaGa-t beperelte Rob Fusari, mi szerint nem kapta meg a részesedését, GaGa nem nyilatkozott ez ügyben.
Gaga a Rolling Stone magazinnak elmondta, elkészült a harmadik nagylemeze - amely a Born This Way címet kapta, ugyanakkor azt csak 2011 elején, március-április tájékán fogja megjelentetni.
2011 elején várható egy Elton John-nal közös duett, mely a Hello Hello címet fogja kapni és a Gnomeo and Juliet c. , jövőre bemutatásra kerülő animációs filmben és zenei albumán fog szerepelni.

Biszexualitását a Rolling Stone magazin 2009. májusi számában válallta fel a nyilvánosság elõtt. A Lady igazi divatdiktátor, hétköznapokon is ugyanúgy öltözik, mint egy-egy koncertjein. Öltözködését David Bowie, a Queen, Michael Jackson, Madonna, Andy Warhol, Rainer Maria Rilke és Grace Jones befolyásolja, saját stilust alakított ki, melyben a felsorolt emberek stílusát ötvözi. Négy tetoválása van. Felmerültek olyan pletykák, hogy az énekesnő hermafrodita, erre ügyesen, bár kicsit obszcén módon rácáfolt a Telephone videoklipjében, megmutatta mi is van valójában a lábai között. Barbara Walters újságíró az ABC News csatornán "2009 tíz legelbűvölőbb embere" közé választotta Lady Gagát. Sokan arról kezdtek el beszélni, hogy Gaga hermafrodita, és mikor Walters felhozta a témát, Gaga csöppet sem sértődött hangnemben ezt mondta: "Bizonyos értelemben kétneműség van abban, ahogy előadom magamat, és én szeretem is a kétneműséget." 2010. január 7-én arról beszélt, hogy divatos fényképészeti eszközöket fog tervezni a Polaroid cég számára. 2010. január 24-én, New Yokban tartott koncertjének jegyekből befolyt bevételét - körülbelül félmillió dollárt - a haiti katasztrófa károsultjainak ajánlotta fel. Cyndi Lauperrel  közös kozmetikai programmal az AIDS és HIV-vírus elleni küzdelmet segítette elő. 2010 végén szerződést kötött a Coty Inc. nevű globális parfümcéggel, a cég több parfümöt is tervez majd kiadni az énekesnő nevével fémjelezve, az első, a Monster 2012-re várható.
2010 májusában a The Times arról kérdezte Gagát, igaz-e hogy megtámadta őt a krónikus, lupus nevű betegség. Az énekesnő azt mondta, elment egy kivizsgálásra, de nem tudták megállapítani, hogy valóban beteg-e.

Eredetileg barna hajú, de debütáló albuma kiadása előtt szőkére festette haját, mert folyton összekeverték Amy Winehouse-zal. Rajongóit gyakran „little monsters”-nek hívja, és a kifejezést magára is tetováltatta rajongói iránti tiszteletének kimutatásaképp.  További hat tetoválásáról tudunk még, köztük egy béke-jel, amit a hősének nevezett John Lennon hatására varratott magára,  bal felkarján pedig egy német szöveg, ami egy idézet kedvenc költőjétől, Rainer Maria Rilkétől.

 

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 31185
Hónap: 699
Nap: 19